Eldanka-järven jää

Eldanka-järven jää on taakse jäänyttä elämää, on siellä nyt Fossit ja sassit ja puomit ja passit juu. Korsuissa kamina, siellä pelataan nakkia, raminaa, on meillä Fritzit ja Maxit ja Petropamaxit, juu. On täällä tallattu, ja maata vallattu, on täällä koukittu ja täitä noukittu. On sota tuimaa, ei Juno päätä huimaa, pum-pum-pu, patterit paukkuu ja korohorot haukkuu, juu.
Läskiä, lotinaa ja peuranpa pyllyä ihanaa on römpsässä käristetty, kiristetty, vattahan varistettu, juu. Ei hevosilla heiniä, vaan syövät ne tallista seiniä, on toisilla suolissa santaa, eikä tule lantaa, juu.On täällä napsittu, on täällä tapsittu, laukaistu miinoja ja annosviinoja. On eukkoa ikävä, kun syö sitä vitamiinipilleriä, mutta se kotiloma tyssää, kun roiskitaan ryssää, juu.
Kiskis-kukkulat, on siellä ne Munat sekä Makkarat, mutta se Muna kun meni, niin se Makkara jäi vain, juu. Röhössä on Tiltun tie,se kurasena, murasena Uhtualle vie. On täällä Bieloje-, Tshirni- ja Tshorneje-ozerot, juu.
Varjossa honkien on lottakanttiini, sumppia keittävi siell' lotta Lunkreeni. Voi, pojat, saamari, nyt tuokaa naamarini, on tänne riukuja pykätty, on liukuja lykätty, juu.

Laulutyyppi
Laulun alkuperäinen esittäjä ja alkuperäinen laulunnimi
Eldanka-järven jää