Serenadit/balladit

Nuoruustango

Lämpöni lempeni annan. Kaunis on nuoruutein. Näät suven ruusut kannan. Itseni yksin tein. Ei ole muuta antaa kuin tämä nuoruutein. Sulle sen tahdon kantaa. En ota itsellein. Muuta en koskaan tahdo. Kuin sinun olla vaan. Elämä ympärilläin Kaikkoaa kokonaan. Huominen päivä ei meitä Vaaranna varjollaan. Kun sinun saan vain olla. Täysin ja kokonaan

Hullu kirvesmies

Illalla, kun mielipuoli kirveen saa, hän johdattaa mut aitan taa, siellä missä aivokoppa aukeaa ja verikin on punaisin. :,: Nauraen lyö hullu niskan taa, tunnen sen jo veri tirskahtaa. Vaikk’ on taju himmennytkin, hullu hakkaa vielä nytkin niskantynkää verta pursuvaa. :,:

Lapuan virran vesi

Eikä se ollut siunattua se Lapuan virran vesi, juu, jolla se pappi ensi kerran tämän pojan pesi, juu! Piru itte vettä kantoi virrasta verisellä sankolla. :,: Kuolleen sällin sääriluulla hämmenteli sitä pankolla:,: Enkä mä ollu ku viiden vanha, kun haassa mä halasin lammasta. :.:Pässi piru katteli aidan raosta ja kiristeli mulle hammasta:,: Enkä mä ollu kuin viidentoista, kun vaarini kirveellä lopetin. :,:Siitäpä asti on kotinani ollu tuo Vaasan kuuluisa hotelli:,:

Kun myrsky käy

Kun myrsky käy, ja ukkonen jyllää, hei, ruma sana juu. Kun myrsky käy ja ukkonen jyllää, hei, ruma sana juu, niin pikipaita se riemuin no-no-no-no-nostaa, riemuin ko-ko-ko-ko-koko purjehen. Niin pikipaita se riemuin no-no-no-no-nostaa, riemuin ko-ko-ko-ko-ko-koko purjehen. Käy merimies maihin, heijuma, reijuma, hei, ruma sana, juu. Siit´tytöt tykkää ja antaa kuti-kuti-kuttaa, antaa puti-puti-puttaa, pusuja.

Murheisna miesnä

Murheisna miesnä jos polkusi kuljet, konstin mä tiedän, mi auttavi tuo. Ennen kuin kuolossa silmäsi suljet, piiriimme istu ja laula ja juo. Hei, rullaati... Elo on lyhyt kuin lapsella paita, muuta kai siitä ei sanoa saa. Sä lauluista murheilles karsina laita, veljet, on tässä meill’ riemujen maa. Hei, rullaati... Kevättä kestää vain neljännes vuotta, liity siis joukkohon riemuitsevain. Ystävä, nuori et liene sä suotta, kätesi anna ja laulele ain: Hei, rullaati...

Servin Maija

Servin Maijan mökki seisoo korkealla mäellä. Herrat sinne ajaa hevosella, herrat sinne ajaa hevosella, herrat sinne ajaa hevosella, jätkät saavat kävellä, jätkät saavat kävellä. :,:Servin Maijan kakarat oli marakatin sukua:,: Niit´oli puussa ja niit´oli maassa, niit´oli puussa ja niit´oli maassa, niit´oli puussa ja niit´oli maassa :,:eikä nillä ollunna lukua:,: Hindu ja bambu ja banaani ovat etelän hedelmiä, juu. Eikä niitä voida verratakaan... potaattiin ja hailiin, juu.

Maailman Matti

Minä Matti olen tässä maailmassa, vaikka varreltani matala, eikä ilojani murehiksi muuttaa voi tämä kohtalo katala. En luotu ole itkemään, enkä ohdakkeita kitkemään. Hura hurraa hoi, minun lauluni soi näillä maailman markkinoill'! Hura hurraa hoi, minun lauluni soi näillä maailman markkinoill'. Näitä markkinoita maailmassa matkaillut olen vuosia monia. Enkä riiaamatta ole minä jättänyt noita tyttöjä somia. Mutta miniätä mammallen' sitä tuonut mä vielä en. Hura hurraa hoi... Ja jo pienestä pojast' olen iskenyt minä kortilla nakkia, vaikka pappa ja mamma ne toivoivat tästä pojasta pappia.