Kiltalaulut

Koneinsinöörikilta

Koneinsinöörikilta vetää viinaa joka ilta. Kone-kone-kone-kone-kone-kone-kone-kone, vetää viinaa joka ilta. Ja kiltahuoneellansa majailee konekansa. Kone-kone-kone-kone-kone-kone-kone-kone, majailee konekansa. Ja haalarit on pinkit, vaan niistä puuttuu ”hinkit”. Kone-kone-kone-kone-kone-kone-kone-kone, vaan niistä puuttuu “hinkit”. Ja yritystä riittää, ja Raksan tytöt kiittää. Kone-kone-kone-kone-kone-kone-kone-kone, ja Raksan tytöt kiittää – NOT!

SIK-hymni

Kun mä fuksina tänne taapersin, en tiennyt, mitä sähkö on. Meni innosta pieni pääni sekaisin, laulukirja oli tarpeeton. Mulla kavaletti, nabla ja kosini fii oli öisinkin mielessä, hetken taistelin, itkinkin, sitten ymmärsin: tässä jotakin on pielessä. Sillä arvonimi "teekkari" sovi sulle ei, jos vain Maxwell aikasi vei. Kylmää kaljaa juo ja nauti nuoruudesta. Sillä arvonimi "teekkari" sovi sulle ei, jos vain Maxwell aikasi vei. Kylmää kaljaa juo ja nauti nuoruudesta.

Missä vika?

Vuosia kulunut ja siitä on monta, kun Polyteekin koulua aloin onnetonta. Tehnyt oon töitä ja valvonut öitä, mutt' aina riittää vaan, mutt' aina riittää vaan. Plansseja piirrän ja plansseja kummaan, ain’ yhä tenteissä silti mä pummaan. Tehnyt oon töitä…  

IK:n hymni

Insinööriksi olen minä syntynyt, insinööriksi olen minä luotu. Terässiltojen, rautateiden kunniaksi on mun ristiäiseni juotu. Polysteekissö tiet, sillat, kanavat siksi oppia on mun suotu.  

Polyteknikkojen marssi

Ei oo sukusuuruutta meill' isien, ei muistoja, mainetta meillä, mutt' työmmepä laihon tuo kultahisen, me huomenna kuljemme teillä. On kalpamme tiedon ja oikeuden: näin kulttuurikansojen myötä vain puolesta luonnon ja valkeuden ja kunnian teemme me työtä. Työn poikina aattehin uljahin on työn aateluus, itse min' luomme. Ei lie meidän maineemme kuolematon, mutt' kansoille hoivaa me suomme. Me toimimme, kuolemme hiljaa kuin yö, mut työmmepä he'elmiä kantaa: se kestää, sit' aikain ei aallokko lyö, se lohtua rintaamme antaa.

Kemistvisan

Bland tekniska ynglingar alla kemisten är kronan ändå, ty en gång då världarna falla, han tittar blott glättigt därpå. Ty destillation och sublimantion ger ragnarök, kropparnas konstitition. Ty destillation och sublimantion ger ragnarök, kropparnas konstitition.

Oi insinööri

Insinöörit suuret sillat rakentaa, insinööri kovat kosket patoaa. Paljon jos on työtä, tekniikka on myötä. Palkit kestää, seinät kohoaa. Oi, insinööri, sinä rakennusten Teräsmies, minä viel' olen teekkari, mutta ahkeroitsen otsa hiess', että joskus minäkin olen mies kuin sinäkin, johon maailma luottaa saa, kun se siltaa vaeltaa.

Åbokemisternas sång

På vårt chemicum vi blivit vad vi är uti labbkomplexets trånga labyrint. Laborerat har vi gjort med stort besvär och har samlat hop en massa dyra pint. Ständigt krig med assistenten är det knog. Därför minns man det så väl, om nån sällsynt gång ett fel blivit rätt för att man klåpkonstanten tog.   Vi har lekt med integraler länge ren, och vi vet, hur man skall köpa billig ström. Vi har lärt oss respektera våra trän, och ibland är något pappersbruk vår dröm. Vi kan rita små maskiner, om vi vill.