Juomalaulut

Unkarin viini / Tokayeria

Voi hyvät ystävät, meillä jos ois' Unkarin viiniä saavi! Eikö kun kaks' sitä kantais' ja jois' paksusti voitais' kuin Paavi Silloinpa, veikkonen, huolta ei lain' saavissa kieli kun maattaisiin vain Voi hyvät ystävät, meillä jos ois Unkarin viiniä saavi! Painakoon lyijynä saavimme tuo, oltais ei vaivojen vanki. Kantava hän, joka laulaa ja juo, taakan on raskahimmankin. Veljeni nyt syliin sieppaan mä sun, tanssimme ympäri vannehditun. Voi hyvät ystävät vuotais' nyt vuo, oltais' ei vaivojen vanki. Ulkona paiste tai pakkanen ei vaikuta vauhtiimme huimaan.

Aqua vera

Lauletaanpas vedestä, jota aina riittää. Vaikka kuinka joisit sä, ei se lopu siitä. Pikku Aqun jano on, niin myös Paulin Anteron. AH, kun sentään hyvältä paljas vesi maistuu. :,: Oooch vatten och vatten och vatten är så gott, så rysligt, fasligt, billigt, så hälsosamt och vått.:,: 1, 2, 3 - VATTEN! Entäs sitten aamulla, on olo mitä parhain. Kannat vettä saavilla, sängyn viereen varhain. Aamuyöllä vessassa, tuumit sormi kurkussa. AH, kun sentään hyvältä paljas vesi maistuu. :,: Oooch vatten och vatten och vatten är så gott, så rysligt, fasligt, billigt, så hälsosamt och vått.:,: 1, 2, 3 - FY

Hei, vahtimestari

:,: Hei vahtimestari, tule, täytä lasini, vie tyhjät pullot hemmettiin :,: :,: Kyllä enemmänkin juodaan, jos vain lisää tuodaan, ja laskut maksetaan, jos jaksetaan. :,: :,: Hei, vahtimestari, tule täytä lasini, vie kuolleet phuksit kauas pois! :,: :,: Ja jos mä kerran kuolen, niin kilta pitää huolen, ett’ Ossinlampeen minut haudataan. :,: :,: Hei, vahtimestari, tule täytä suoleni, se onkin minun paras puoleni. :,: :,: Ja kun mä kerran kuolen, niin kilta pitää suolen, se vuosijuhlalahjaks’ annetaan. :,:

Jallutähden alla

Täällä jallutähden alla korkeimmalla kukkulalla. Katson läpi lasin tyhjän, sen täytän uudestaan. Täällä jallutähden alla, lasi täyttyy leikatulla. Siitä suojakseni peiton, minä itselleni saan. Ja alla jallutähden, minä otan, yhden tähden, ja vain jallutähden nähden, itken ilon kyyneleen. Täällä jallutähden alla, kova jano laulajalla. Huolet viinaa naukkaamalla siirtyy päivään huomiseen Täällä jallutähden alla, hiipii sieluun asti halla, mutta korkin avaamalla, sulaa sydän uudelleen. Ja alla jallutähden...

Ehkä huomenna

Ehkä huomenna on olomme onneton -- koko maailma päällemme kaatuu. Siitä viis veisaamme, huolet pois heitämme -- ylihuominen ajallansa saapuu. Me juomme, se anteeksi suokaa, ehkä huomenna maksa huokaa, :,: mutta nyt meillä on jano sammumaton, Jaloviinaa siis pöytäämme tuokaa! :,:

Kaljaa

Aina kun iltaisin mä opiskelen, mun mieli tekee niin - kaljaa. Toisien kanssa milloin oleskelen, mä silloin tahdon niin - kaljaa. Siihen himoon auta eivät vissyt eikä limut. Pienen lohdun tuoda voivat typsyt sekä pimut. Suostu mä en... nyt tyytymään limppariin, kun kerran kumota voin paljon parempaakin: se on - kaljaa - saunassa kiskotaan - kaljaa - juomasta nautitaan - kaljaa - lisää me aina halutaan Rantasaunalle siis polkuni käy ja reppu kilisee - kaljaa. Sauna vaan kuumaksi ja kassista kohta esiin otetaan - kaljaa. Mut miksi täytyy loppua nyt tämän ihanuuden? Tahdon pullon paremman, täyd

Eino Leinon juomalaulu

Monta päivää juotuaan pessimisti tuskissan mietti: "Jo on, jukoliste saavutettu päätepiste." Nuoranpätkä kourassaan hiipi nurkkaan kuolemaan. Mutta toiset nähtyään yhden poissa pöydästään sydämissä syvä hätä alkoi etsiskellä tätä. Löytyi veikko nuorastaan vainajana suorastaan. Mutta. Saatuansa spriitä virkistyi hän siitä. Kohottaen lasiaan virkkoi: "Veljet – asiaan!"

Paavi ja sulttaani

On paavin elo ihanaa, hän kaikki anerahat saa. :,: On viini kallein juomansa - Oi, jospa paavi oisin ma. :,: Mutt' ei, ei koskaan maistaa saa, hän nuoren naisen suudelmaa. :,: Käy illoin yksin nukkumaan - en paavi olla tahtoiskaan! :,: Mutt' sulttaani hän hummailee ja haaremissaan elelee. :,: Keskellä naisten viehkeäin - sulttaani oisin mielelläin. :,: Mutt' ei, hän ompi polo mies hänt' painaa Koraaninsa ies. :,: Ei maista viinin tippaakaan - en sulttaaniksi tahtoistkaan. :,: En yksin olla tahtoisi mä paavi enkä sulttaani. :,: Mutt' vuoroin virkaan kumpaankin mä mielelläni astuisin.

Vesipoikien marssi

Pois se meistä, että täällä maisteltais' noita pahan tuomia alkoholijuomia. Vaikka keltä henki kohta haisteltais', niin huugo raikas sois'. Hurraa me, me nuoret vesipoijaat, pää on selvä meillä aina, krapulat ei meitä paina. Hurraa, me nuoret vesipoijat, meillä luonto raitis on.
Säyseästi näin, kun aine elelee, itseksens' hissuksiin nenä kirjassansa kiin'. Tarmokkaasti lasiin aina sylkäisee, siitä riemu verraton. Hurraa, me nuoret...