muut juomalaulut

Hei, vahtimestari

:,: Hei vahtimestari, tule, täytä lasini, vie tyhjät pullot hemmettiin :,: :,: Kyllä enemmänkin juodaan, jos vain lisää tuodaan, ja laskut maksetaan, jos jaksetaan. :,: :,: Hei, vahtimestari, tule täytä lasini, vie kuolleet phuksit kauas pois! :,: :,: Ja jos mä kerran kuolen, niin kilta pitää huolen, ett’ Ossinlampeen minut haudataan. :,: :,: Hei, vahtimestari, tule täytä suoleni, se onkin minun paras puoleni. :,: :,: Ja kun mä kerran kuolen, niin kilta pitää suolen, se vuosijuhlalahjaks’ annetaan. :,:

Eino Leinon juomalaulu

Monta päivää juotuaan pessimisti tuskissan mietti: "Jo on, jukoliste saavutettu päätepiste." Nuoranpätkä kourassaan hiipi nurkkaan kuolemaan. Mutta toiset nähtyään yhden poissa pöydästään sydämissä syvä hätä alkoi etsiskellä tätä. Löytyi veikko nuorastaan vainajana suorastaan. Mutta. Saatuansa spriitä virkistyi hän siitä. Kohottaen lasiaan virkkoi: "Veljet – asiaan!"

Leukojen välliin

Viina on elämän riemuja varten, viina on lahjana jumalatarten – leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu! Leukojen välliin ryyppi, nyt joka ainut tyyppi! Leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu! Ryypillä tehdään kuninkaita, herroja suuria, ruhtinaita, leukojen välliin… Ryyppi se painuu sisuksiin syvvää, päässä ja syämmessä tekkee se hyvvää, leukojen välliin... Ryyppi kun on mennyt kurkusta sissään, siellä se istuu ja pyytää lissää, leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu!

Carillo

Oo, Carillo, Carillo, Carillo, siinä maistuupi mansikkahillo. Kun mä suutelen pullosi suuta, niin katselen taivahan kuuta. Älä luule, että sippaan, sinut juon mä viime tippaan. Älä haihdu pois, parempaa ei olla vois, ei vois, ei vois, ei vois.

Jos eukkosi kieltää

Jos eukkosi kieltää sua juomasta, niin juo ja juo, ja viinoja kotia tuomasta, niin tuo ja tuo. Mut juomasta älä sinä milloinkaan lakkaa, vaan ota sinä itselles parempi akka ja juo ja laula ja juo ja laula ja juo ja laula ja juo! Upseerit sotia taistelee ja juo ja juo ja välillä pullosta maistelee ja juo ja juo. Kun taistelun melskeissä pyssyt ne paukkaa, niin upseerit teltassa pullosta naukkaa ja juo ja laulaa ja... Maisteri koulussa opettaa ja juo ja juo, kun illalla tuntinsa lopettaa, niin juo ja juo.

Tippuu, tippuu

Tippuu, tippuu, viina se tippuu, vaan ei tipu kaikille. Tippuu se reilulle hessulle, vaan ei vallesmannille. Minä se olen se pontikkapoika ja mulla on tehdas korvessa. Viistoista litraa valmista ainetta ja uutta tippuu torvesta. Eikä siellä korvessa kuusen juurella paisteta plättyjä pannussa, vaan siellä keitetään Sorretun Voimaa vanhassa maitokannussa.

Jerikon muurit

Jerikon muurit kun valloitettiin, va-va-va-valloitettiin, va-va-va-va-valloitettiin, Jerikon muurit kun valloitettiin, ei naisia tarvittukaan, ollenkaan! Herroille tarjottiin konjakkia, ko-ko-ko-konjakkia, ko-ko-ko-konjakkia. Herroille tarjottiin konjakkia ja naisille herkullista – cha cha cha.