viini

Unkarin viini / Tokayeria

Voi hyvät ystävät, meillä jos ois' Unkarin viiniä saavi! Eikö kun kaks' sitä kantais' ja jois' paksusti voitais' kuin Paavi Silloinpa, veikkonen, huolta ei lain' saavissa kieli kun maattaisiin vain Voi hyvät ystävät, meillä jos ois Unkarin viiniä saavi! Painakoon lyijynä saavimme tuo, oltais ei vaivojen vanki. Kantava hän, joka laulaa ja juo, taakan on raskahimmankin. Veljeni nyt syliin sieppaan mä sun, tanssimme ympäri vannehditun. Voi hyvät ystävät vuotais' nyt vuo, oltais' ei vaivojen vanki. Ulkona paiste tai pakkanen ei vaikuta vauhtiimme huimaan.

Paavi ja sulttaani

On paavin elo ihanaa, hän kaikki anerahat saa. :,: On viini kallein juomansa - Oi, jospa paavi oisin ma. :,: Mutt' ei, ei koskaan maistaa saa, hän nuoren naisen suudelmaa. :,: Käy illoin yksin nukkumaan - en paavi olla tahtoiskaan! :,: Mutt' sulttaani hän hummailee ja haaremissaan elelee. :,: Keskellä naisten viehkeäin - sulttaani oisin mielelläin. :,: Mutt' ei, hän ompi polo mies hänt' painaa Koraaninsa ies. :,: Ei maista viinin tippaakaan - en sulttaaniksi tahtoistkaan. :,: En yksin olla tahtoisi mä paavi enkä sulttaani. :,: Mutt' vuoroin virkaan kumpaankin mä mielelläni astuisin.

Carillo

Oo, Carillo, Carillo, Carillo, siinä maistuupi mansikkahillo. Kun mä suutelen pullosi suuta, niin katselen taivahan kuuta. Älä luule, että sippaan, sinut juon mä viime tippaan. Älä haihdu pois, parempaa ei olla vois, ei vois, ei vois, ei vois.

Hei veikkoset

Hei veikkoset, eiköhän ryypätä jo, ettei hukkaan menis pikku kohmelo, kohmelo. Älä kainostellen katsele pullohon, kun sä tullut olet meidän joukkohon, joukkohon. Maljas nosta, aina pohjaan saakka juo! Viini kumman hehkun mielelleni tuo, sillä viini ja laulu ne yhtehen saa kaikki veikot, jotka juoda haluaa, haluaa. :,:sillä viini ja laulu ne yhtehen saa kaikki veikot, jotka juoda haluaa, haluaa.:,:

Oi jos mä takaisin

Oi, jos mä takaisin saisin sen ajan, kun kapakka mulle oli tuntematon. Se viini, joka laseissa helmeili kerran, se juotuna turmion tuottanut on. Ennen minä lauloin kuin lintunen pieni, joka pesästään maailmalle lentänyt on. En tiennyt minä silloin, että maailma milloin se minutkin pauloihinsa ottava on. Ystäviä mulla oli maailmassa monta, jotka kapakan riemuista nauttivat vaan. Ja sanoivat mulle, et sä lemmestä tiedä, kun kapakka sulle on tuntematon. Onneni tähdet ne taivaalla sammui, kun juomarin tielle mä joutunut oon.

Pyöreän pöydän ritarit

Ritarit nuo pyöreän pöydän käyvät viiniä maistamaan. Ritarit nuo pyöreän pöydän käyvät viiniä maistamaan. Käyvät viiniä, ei, käyvät viiniä, juu, käyvät viiniä maistamaan. Käyvät viiniä, ei, käyvät viiniä, juu, käyvät viiniä maistamaan. Pullokaupalla sitä nautin, neito kaunis mun polvellain. Neito kaunis... Avaa tappi ja suusi myöskin, viini virtaa sun kurkkuusi. Viini virtaa... Kun mä kuolen, mä toivon, että mut viinikellariin haudataan. Viinikellariin... Kylmän ruumiini hautaan laskee neljä suurinta juoppoa. Neljä suurinta... Hautakirjoitus "Tässä lepää juomareittemme kuningas".

Paavi ja sulttaani

On paavin elo ihanaa, hän kaikki anerahat saa. On viini kallein juomansa, oi jospa paavi oisin ma. :,: On viini kallein juomansa, oi jospa paavi oisin ma.:,: Mutt' ei koskaan maistaa saa hän nuoren naisen suudelmaa. Käy illoin yksin nukkumaan, en paavi olla tahtoiskaan. :,: Käy illoin yksin nukkumaan, en paavi olla tahtoiskaan.:,: Mu sulttaani hän hummaille ja haaremissa elelee keskellä naisten viehkeäin - sulttaani ois mielelläin. En yksin olla tahtoisi mä paavi enkä sulttaani, mut vuoroin virkaan kumpaankin mä mielelläin astuisin. Suo suukko mulle, neitonen, oon sulttaani mä hetkisen.

Viini laulu naiset

Meill' viini, laulu, naiset ain rakkahia on, Lutherus myöskin myönsi tään jalon uskonnon. Ne lahjaks' ihmisille jo ammoin Luoja soi, kun tarhaan paratiisiin hän Eevan viekkaan loi Nyt väistyköhöt elon synkän murheet ei häiritä ne iloamme saa Lie huomenna jo tuoni tuttavamme, siis nuoruudelle , veikot, hurratkaa! Hurraa!

Viiniäs tuo Salomoni

Viiniäs tuo Salomoni, juon sen oikopäätä! Mustalainen, nokinaama, sompaas ällös säästä! Viiniäs, Salomon, aamu kunnes koittaa. Ehkä viini sekä soitto hetkeks' surun voittaa! Mitä? Hitto sinut vieköön! Kaljaa katalaista! Maahan kaada moinen moska, tuota en mä maista! Anna parastasi, oi Salomon-veikka! Sitten tee, sä hattunikin, vaikka kuperkeikka!

Kim Borgin juomalaulu

Hoi, terve, ystävät, kuomat, on täällä tarjolla juomat ja herkut tyttösten tuomat. Hoi, maljanne täyttäkää! Sen lämpö huolet poistaa, ja järjenjuoksu loistaa, mut tyhmyri vain yhtä toistaa: Hoi, maljanne täyttäkää! 
Ken viinin seurahan joutaa, hän riemun rintaansa noutaa; on kaikki pelkästään poutaa – hoi, maljanne täyttäkää! Kas, päivän teen mä työtä, mutt’ laulain vietän yötä, on parhaimmat ystävät myötä – hoi, maljanne täyttäkää!
Oi, neidot, teissä on mahti, mi miehiin käy kuni sahti, ja kiihtyy sydämen tahti – hoi, maljanne täyttäkää!