Svenska

Internationalen

Mera brännvin i glasen, mera glas på vårt bord, mera bord på kalasen, mera kalas på vår jord. Mera jordar kring månen, mera månar kring Mars mera marscher till Skåne, mera Skåne, bevars, bevars, bevars! Lisää viinaa mun lasiin, lisää laseja pöydälle, lisää pöytiä näihin juhliin, lisää juhlia kansalle. Lisää kansaa Suomeen, lisää Suomea päälle maan, lisää maata Suur-Suomelle, marssitaan, marssitaan, Karjalaan, Karjalaan!

Drinkaren på taket

Om jag hade brännvin, renat, Skåne, Aalborg, O, P, Vinbär och en liten bäsk, allihopa ställdä på en rad, vad jag skulle vara glad! Glasen sylls med brännvin, renat, Skåne, Aalborg, O, P, vinbär och en liten bäsk. Livet leker, sinnet fylls med hopp, nu skall lilla nubben drickas opp!

Dom som är nyktra

Dom, som är nyktra, har inte så roligt, dom har bara ansvar och aldrigt nå't "tjolittanlejfaderulla". Men vi, som är fulla, vi har bara kul nästan jämt. Det sägs, att en mänska kan va' utan brännvin. Det stämmer, kan hända, men se blott på den min, som pryder en absolutist: den är jävligt trist !Därför så sjunger vi så: 

Det satt en mås

Det satt en mås på en klyvarbom, och tom i krävan var kräket. Och tungan lådde vid skepparns gom, där han satt uti bleket. "Jag vill ha sill!" hördes måserope', och skepparn svarte: "Jag vill ha O-P, om blott jag får, om blott jag får".

Byssan lull

Byssan lull, utav brännvin blir man full, slipsen man doppar i smöret. Byssan lull, utav brännvin blir man full, slipsen man doppar i smöret. Näsan den blir röd och ögonen fär glöd, men tusan, så bra blir humöret!

Än går det vågor

Än går det vågor i halvankaren, i halvankaren, i halvankaren. Och än går det vågor i halvankaren, i halvankaren går det vågor än. Och så rulla vi på kuttingen igen, min vän, det går vågor än uti halvankaren. Och så vågor än i den!