Oulu

Unkarin viini / Tokayeria

Voi hyvät ystävät, meillä jos ois' Unkarin viiniä saavi! Eikö kun kaks' sitä kantais' ja jois' paksusti voitais' kuin Paavi Silloinpa, veikkonen, huolta ei lain' saavissa kieli kun maattaisiin vain Voi hyvät ystävät, meillä jos ois Unkarin viiniä saavi! Painakoon lyijynä saavimme tuo, oltais ei vaivojen vanki. Kantava hän, joka laulaa ja juo, taakan on raskahimmankin. Veljeni nyt syliin sieppaan mä sun, tanssimme ympäri vannehditun. Voi hyvät ystävät vuotais' nyt vuo, oltais' ei vaivojen vanki. Ulkona paiste tai pakkanen ei vaikuta vauhtiimme huimaan.

Ehkä huomenna

Ehkä huomenna on olomme onneton -- koko maailma päällemme kaatuu. Siitä viis veisaamme, huolet pois heitämme -- ylihuominen ajallansa saapuu. Me juomme, se anteeksi suokaa, ehkä huomenna maksa huokaa, :,: mutta nyt meillä on jano sammumaton, Jaloviinaa siis pöytäämme tuokaa! :,:

Paavi ja sulttaani

On paavin elo ihanaa, hän kaikki anerahat saa. :,: On viini kallein juomansa - Oi, jospa paavi oisin ma. :,: Mutt' ei, ei koskaan maistaa saa, hän nuoren naisen suudelmaa. :,: Käy illoin yksin nukkumaan - en paavi olla tahtoiskaan! :,: Mutt' sulttaani hän hummailee ja haaremissaan elelee. :,: Keskellä naisten viehkeäin - sulttaani oisin mielelläin. :,: Mutt' ei, hän ompi polo mies hänt' painaa Koraaninsa ies. :,: Ei maista viinin tippaakaan - en sulttaaniksi tahtoistkaan. :,: En yksin olla tahtoisi mä paavi enkä sulttaani. :,: Mutt' vuoroin virkaan kumpaankin mä mielelläni astuisin.

Leukojen välliin

Viina on elämän riemuja varten, viina on lahjana jumalatarten – leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu! Leukojen välliin ryyppi, nyt joka ainut tyyppi! Leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu! Ryypillä tehdään kuninkaita, herroja suuria, ruhtinaita, leukojen välliin… Ryyppi se painuu sisuksiin syvvää, päässä ja syämmessä tekkee se hyvvää, leukojen välliin... Ryyppi kun on mennyt kurkusta sissään, siellä se istuu ja pyytää lissää, leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu!

Carillo

Oo, Carillo, Carillo, Carillo, siinä maistuupi mansikkahillo. Kun mä suutelen pullosi suuta, niin katselen taivahan kuuta. Älä luule, että sippaan, sinut juon mä viime tippaan. Älä haihdu pois, parempaa ei olla vois, ei vois, ei vois, ei vois.

Hullu kirvesmies

Illalla, kun mielipuoli kirveen saa, hän johdattaa mut aitan taa, siellä missä aivokoppa aukeaa ja verikin on punaisin. :,: Nauraen lyö hullu niskan taa, tunnen sen jo veri tirskahtaa. Vaikk’ on taju himmennytkin, hullu hakkaa vielä nytkin niskantynkää verta pursuvaa. :,:

Kaks Kisälliä

Kaks’ kisälliä kulki maantietä laulellen. He laulussaan toi julki ylevän aattehen: Jos kaikki Suomen järvet, viinaksi muuttuisi, niin eikös meidän poikain, elellä kelpaisi! Kyllä vaan! :,: Kaljaa, kaljaa, kaljallallallallaa! :,: Rannalle viinajärven majamme laadittais, sen sulolainehilla öin päivin soudeltais. Ja me ryypättäis vain viinaa, viinassa uitaisiin, ah, eikös tätä voisi verrata Eedeniin. Kyllä vaan! Kaljaa... Jos viimein parannusta ei saatais krapulaan, niin helmaan Viinajärven loikattais kuolemaan. Ja me ryypättäis vain viinaa... Kyllä vaan! Kaljaa...

Teekkareiden luvattu maa

TEK-niikkaa lukemaan, päätyi hän, tähän paskaan kaupunniin, niin pölijään. Jossa jo humanistit, työttöminä tottakai, paransivat maailman jos viinipullon sai. Diplomi-insinöörin kohtalon, halus välttää fuksi tuo. En koskaan osta laskinta, enkä prujuja kotiin tuo, muuten luon uran. Saunaillat kutsuvat, Teekkaria talvisin, vaan en tahdo tehdä koskaan lailla jarrujen. Mutt’ Pesti-Päiviltä työtä hän saa, hälle teollisuus maksaa kunnon palkkaa. Niin jälleen Välkyn Uuno taas astuu ruoriin, ja vanhojen aikeet tarttuvat nuoriin. Kohti laukkaa, kirjakauppaa. Teekkarin epätoivoon ajaa, kun opintoja seu

Seitsemän killan laulu

Kaupunni tuo paskamainen, Oulu pillaa aina kaiken :,: voimalla seitsemän killan. :,: Arkkitehdit talot piirtää, kampuksensa karkuun siirtää :,: esteettinen lasisilmä. :,: Vanha Raksa muodon muuttaa, Ymppi katseet ”luontoon” suuntaa: :,: alako kasvamaan tissit. :,: Koneinsinöörikilta, orgiat on joka ilta: :,:kahdeksan miestä ja auto. :,: Savukone illan kruunaa, Sikki kytkennät kun tuunaa :,: sulaketaulussa naula. :,: Prosea ei tiedä mistään, sellut haisemaan se pistää :,: kuulemma siellä on nainen. :,: OTiTlainen koodineeker, muusanaan on Eri Keeper, :,: morsion nimi on JPG.